Allergenen en voorkeuren

Kunnen jullie cupcakes ook gegeten worden door zwangere vrouwen?
Jazeker, in onze cupcakes worden geen producten gebruikt die afgeraden worden voor zwangere vrouwen. Dit geldt ook voor onze overige producten, met uitzondering van de chocolade zoenen die we af en toe maken.

Zijn jullie cupcakes halal?
Ja. We gebruiken geen alcohol of gelatine in onze producten. Soms hebben we een specifieke cupcake smaken waarin we alcohol gebruiken (zoals onze Chocolade Baileys cupcake), maar dan vertellen we het er bij! Ook in onze overige producten gebruiken we geen alcohol of gelatine.

Zijn jullie cupcakes glutenvrij?
Nee, ons gebak is doorgaans niet glutenvrij, maar we bieden wel een glutenvrij assortiment aan. Hou er wel rekening mee dat we geen glutenvrije keuken hebben en ondanks dat we zorg dragen voor zo min mogelijk kruisbesmetting van tarwe, bloem etc, kunnen we geen 100% glutenvrij gebak garanderen. Dit geldt overigens voor alle keukens waar ook gluten verwerkt worden; dus heb je doorgaans geen last van sporen van gluten, dan kun je onze cupcakes gewoon eten. We hebben nog nooit klachten gehad.

Zijn jullie cupcakes vegan?
Nee, ons gebak bevat doorgaans melk, boter en eieren, maar we bieden wel een vegan assortiment aan. Onze vegan cupcakes zijn ook sojavrij, koemelkvrij, lactosevrij en eivrij, dus als je dergelijke producten niet mag eten, kun je onze vegan cupcakes bestellen. Hou er wel rekening mee dat we geen ‘vegan’ keuken hebben en ondanks dat we zorg dragen voor zo min mogelijk kruisbesmetting, kunnen we geen 100% vegan gebak garanderen.

Praktische vragen

Hoe lang is jullie gebak houdbaar?
In principe is ons gebak drie dagen houdbaar, het liefst buiten de koelkast op een koele, donkere plek. Cakepops zijn 7 dagen houdbaar, fudge 4 weken.

Waarom is jullie winkel beperkt geopend?
We zijn een kleine onderneming en in de huidige economische tijden is het voor ons niet rendabel om langer open te zijn. We hebben dit jarenlang gedaan en ervaren dat er geen lijn zit in de verkoop en dat je nooit weet of en wanneer er klanten komen. Als bakker is het praktisch gezien onhandig om ook de winkel te draaien; bepaalde taken moeten uitgesteld worden tot na openingstijd, omdat deze niet combineerbaar zijn met het helpen van klanten. Het aannemen van winkelpersoneel is daar de oplossing, maar met de kosten daarvan betekent dit dat we onze cupcakes zeker 50% duurder moeten maken om deze service te kunnen bekostigen. Dat is niet onze bedoeling en daarom hebben we gekozen om onze winkel uitsluitend in de ochtend te openen. Gelukkig kun je je bestelling ook later op de dag bij andere bedrijven ophalen, dus als je weet wat je wilt, regelen we dat voor je.

Ik kan nooit langskomen tijdens jullie openingstijden, maar ik wil wel graag wat bestellen. Wat nu?
Je kunt je bestelling ook afhalen bij onze alternatieve ophaalmogelijkheden (Taartdecoratief aan de Tuinstraat en Verfijnd Veenendaal aan de Patrimoniumlaan in Veenendaal). Dit zijn bedrijven waar we een samenwerking mee hebben en die zijn gewoon de hele dag geopend, zodat jij eenvoudig je bestelling kunt afhalen. Bezorging is ook een optie; dan hoef je niet eens de deur uit.

Ik wil gebak laten bezorgen, maar ik kan deze optie niet kiezen in mijn winkelmandje.
Momenteel bieden wij uitsluitend bezorging aan binnen Veenendaal via onze website. In overleg kunnen we ook buiten Veenendaal bezorgen. Stuur ons hiervoor een e-mail. Hou rekening met € 1,20 per km aan bezorgkosten.

Waarom moet ik betalen voor bezorging? Andere bedrijven doen dit gratis.
Wij zijn van mening dat als je een extra service wilt, zoals bezorging of het personaliseren van gebak, je daar voor betaalt. Andere bedrijven verwerken deze kosten in hun productprijs, dit vinden we oneerlijk voor de mensen die géén gebruik willen maken van een service.

Personaliseren van gebak

Ik wil een cupcakecijfer bestellen, maar dan met minder cupcakes. Kan dat?
Onze cupcakecijfers zijn met zorg samengesteld, zodat ze zo veel mogelijk lijken op de verschillende cijfers. Het is daarom niet mogelijk om ze met minder cupcakes te maken, aangezien ze dan hun vorm verliezen.

Dit geldt ook voor het maken van cijfers met meer cupcakes (bestel dan gewoon wat extra mini’s in dezelfde stijl, probleem opgelost ;-)). We krijgen daarnaast regelmatig de vraag voor cijfers in grote cupcakes. Praktisch gezien zou dit kunnen, want de vorm wordt behouden, maar we hebben geen verpakkingsmateriaal beschikbaar hiervoor en kunnen dit daarom ook niet leveren.

Ik wil maar één of twee gepersonaliseerde cupcakes, maar ik moet er meer afnemen. Waarom?
We kunnen helaas niet één of twee cupcakes voor je maken, aangezien dit te tijdintensief is en de kosten voor materiaal flink oplopen, zoals spuitzakken en overtollige botercrème in een specifieke kleur. Als je dit wilt kan het uiteraard wel, maar dan zouden je cupcakes ongeveer drie keer zo duur worden. Dat is niet onze bedoeling, dus hanteren we een minimum afname.

Ik wil een taart laten maken die er precies zo uit ziet als een foto van een taart die ik gezien heb op instagram. Kan dit bij jullie?
Als je een taart wilt die er precies zo uit ziet als op een foto, dan moet je naar de bakker gaan die die taart gemaakt heeft. Hebben wij hem gemaakt? Dan kunnen we dat nog een keer, dus ben je van harte welkom. Is de taart van een andere bakker, dan is hij gemaakt met andere materialen, andere technieken en andere vaardigheden dan wij in huis hebben; daarmee kunnen we je dus niet helpen (zonder dat je teleurgesteld raakt).