Over ons

Wie bakt toch al dat lekkers bij de Cupcakerij? Dat ben ik, Dorte van den Berg.
Het liefst trek ik mij terug in de keuken van de Cupcakerij aan de Patrimoniumlaan 32 in Veenendaal en blijf ik compleet onzichtbaar. Maar laat ik toch maar iets over mezelf vertellen…

Ik ben dus Dorte, geboren en getogen in Veenendaal, met een kleine pauze voor mijn studie Psychologie in Utrecht. Hoewel ik als kind al vaak koekjes bakte met mijn moeder en zus, was bakken niet direct een carrière pad wat ik wilde kiezen.
Een aantal jaar bakte ik, naast mijn studie en daarna naarst mijn baan in de GGZ, voor vrienden, kennissen en andere mensen die mij via via wisten te vinden. Ik werd er rustig van (behalve als alles mislukte natuurlijk) en in 2014 was het tijd voor de volgende stap en schreef ik de Cupcakerij in bij de KvK. Het plan was om vanuit huis (in een eigenlijk veel te kleine keuken) op bestelling te bakken. Begin 2015 veranderde dat plan toen ik tijdens een nieuwjaarsborrel instapte op het plan van Nicolien (die ik amper kende) die een espressobar wilde beginnen. Ik ging aan de bak en we testten welk gebak er perfect bij haar koffie paste. Daarna gingen we stad en land af om de juiste apparatuur voor haar espressobar en mijn keuken. In mei 2015 opende Espressobar de Fazant waar ik toen dagelijks vers, in mijn eigen keuken, stond te bakken.

In 2017 was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik zei mijn baan op in de GGZ en verhuisde mijn bedrijf naar een pand die 8x zo groot was. In september 2017 gingen de deuren van ons huidige pand open en sindsdien wordt hier dagelijks met veel liefde (en ook veel frustraties) gebakken. Sinds dat moment zijn er ook hele lieve jonge dames geweest die geholpen hebben met voorbereidende werkzaamheden, schoonmaak, afwas en in de winkel.

Sinds dat moment bakken we voor particuliere en zakelijke klanten. Van verjaardagen naar bruiloften, babyshowers en gender reveal parties… en van dagelijkse zakelijke afname naar afnames van 1000 cupcakes per levering. De dagelijkse zakelijke afname is een soort vast inkomen geworden; we leveren nog steeds aan Espressobar de Fazant, maar ook aan LEF! Smoothie & Lunchbar en Fier Koffie en Thee. In het verleden hebben we ook flinke hoeveelheden gebak naar Moeke Rhenen, DaGigi, Lola’s (Arnhem) en Boon (Arnhem) mogen brengen.

Voor wie mij persoonlijk een beetje beter wil kennen…

  • Mijn favoriete cupcake is Chocolade – Framboos.
  • Een softijsje kun je niet eten als er geen disco op zit. Groot fan van sprinkles dus! Maar dat zien we ook terug in de sprinklemuur in de winkel!
  • Mijn ideale werkdag is als ik ongestoord de hele dag kan bakken.
  • Tijdens het bakken heb ik vrijwel altijd muziek aan staan. Dat houdt me gefocust, want bakken, winkel draaien én alles eromheen kost een heleboel energie en focus, anders is het werk nooit klaar.
  • In mijn winkel staan ruim 100 bakboeken (in diverse talen) die nooit worden gebruikt. Ik verzamel ze graag.
  • Ik ga heel graag naar de dierentuin. ZooParc Overloon is mijn favoriet, want zij hebben reuzenmiereneters en boommiereneters (zuidelijke tamanduas, om correct te zijn) en dat zijn mijn lievelingsdieren. Het liefst kijk ik daar de hele dag naar.