Oprichting Cupcakerij
Cupcakerij is in oktober 2014 opgericht door Dorte van den Berg. De wens om op dagelijkse basis gebak te bakken was al sinds 2008 aanwezig en er werd altijd veel gebakken (en geproefd) vanuit eigen keuken. In oktober 2017 was het tijd om de grote stap te wagen en in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

 

Samenwerking met Espressobar de Fazant
Niet lang na de inschrijving bij de KvK gebeurde er op de eerste dag van 2015 iets wonderbaarlijks. Het was nieuwjaarsdag en Dorte sprak een kennis die ze af en toe zag bij pubquiz bij Robbert’s Pub in Veenendaal. Ze bespraken de plannen voor het nieuwe jaar en Nicolien Berghuis deelde haar ambitieuze plan om een espressobar te starten in het centrum van Veenendaal. Ze voegde er terloops aan toe dat ze iemand nodig had voor gebak en lekkernijen. Niet later was er een samenwerking geboren en na enkele maanden voorbereidingen, nog meer proeven, langs groothandels, bezoeken van bedrijfspanden en het bestellen van een gigantische keuken ontvingen we in mei 2015 de sleutel van het pand aan de Brouwersgracht. Na een maand klussen was de keuken klaar voor gebak en stond verderop de koffie-machine te stomen. Eind mei openden we onze deuren en stonden we iedere ochtend vers gebak te maken voor de bezoekers van Espressobar de Fazant.

 

Online bestellingen
Terwijl de Espressobar in populairiteit toenam, nam ook de afname van ons gebak toe. Niet alleen door de Fazant, maar ook door particulieren die ons via de Fazant leerden kennen. Veel van hen bestelden al online, omdat ze wisten dat het gebak lekker is en dat er dagelijks vers en met veel liefde gebakken wordt. Ze konden zelfs een kijkje in de keuken nemen als ze wilden, via het grote raam in de muur van de bakkerij.

 

Samenwerking met LEF! Smoothie en Lunchroom
In oktober 2016 ging LEF! Smoothie en Lunchroom open in het centrum van Veenendaal. Zij nemen op regelmatige basis gebak bij ons af, waarvan de carrotcake het meeste wordt verkocht.

 

Nieuw pand
In 2017 was Dorte toe aan een nieuwe uitdaging. Op sommige dagen was die ‘gigantische’ keuken alweer te klein en stond alles door elkaar. Een luxe-probleem, maar ze zag de mogelijkheid om er iets aan te doen, namelijk… opnieuw op bedrijfspanden-jacht! Dat ging niet zomaar, want het bleek moeilijk te bepalen wat ze nu eigenlijk wilde… In het dorp, veel huur betalen en ontzettend veel bakken? Op een industrieterrein, weinig huur betalen en niet zichtbaar zijn voor klanten en dus veel doen aan reclame? Uiteindelijk vond ze in februari een pand aan de Patrimoniumlaan, niet midden in het centrum van Veenendaal, maar wel veel beter zichtbaar dan in de uithoek van een industrieterrein. En zo veranderde die “gigantische” keuken aan de Brouwersgracht naar een keuken van 3x zo groot aan de Patrimoniumlaan. Mét een opberghok net zo groot als de eerste keuken en een winkel net zo groot als de keuken. Ambitieus…

Na maanden van verbouwen, schilderen, vloeren leggen en kastjes in elkaar zetten verhuisde Cupcakerij eind april officieel naar de Patrimoniumlaan 32, waar nog steeds dagelijks vers en met veel liefde gebakken wordt.

 

Samenwerking met Moeke Rhenen
Tijdens de verbouwing werd Dorte in maart 2017 benaderd door Moeke Rhenen met de vraag om gebak voor hen te leveren. Na een geslaagde proeverij levert Cupcakerij sinds juni 2017 carrotcake, chocoladetaart en heel veel appeltaart aan Moeke. Sinds juni 2018 is de samenwerking helaas beëindigd.

 

Winkel
Zoals reeds verteld is in het pand aan de Patrimoniumlaan ook ruimte voor een winkel! Een lang bestaande wens van Dorte, want hoe meer gebak je verkoopt, hoe meer mensen blij worden. De wens duurde even voor deze in vervulling ging, aangezien de Patrimoniumlaan eerst een grote make-over nodig had en de weg maandenlang in ‘verbouwing’ was. Sinds september 2017 is de winkel geopend en hebben we van maandag tot en met zaterdag verse cupcakes in de vitrine staan. Daarnaast verkopen we gebaksgerelateerde spullen (dat klinkt net zo mysterieus als we het bedoelen) en verhuren we etagères.